Akıllı Saat Nedir?
Akıllı saat, bilgisayar sisteminin küçük bir kol saatine teknolojik yolla entegre edilmesi ile oluşmuş bir saattir. Akıllı saat bu sayede giyilebilir teknoloji ürünü olarak günümüzde yerini almıştır. İlk çıkan modellerde kolay hesap makinesi bulunduğu, çeviri ve oyun oynamak gibi özelliklere sahip olduğu görülürdü. Akıllı saatlerin şimdiki modelleri daha çok kollarımızda takılı olarak yanımızda sürekli taşıdığımız küçük bilgisayar sistemleri olduğu bilinir. Bu akıllı saatler günlük kullanım için idealdir.
1.Akıllı Saatlerin Özellikleri Nelerdir ?
Gelişen teknoloji ile birlikte ihtiyaca yönelik farklılaşan ve yenilenen akıllı saatler, teknoloji üreticileri tarafından birçok farklı tasarımlar üretiliyor. Akıllı saatler, en basit ve gelişmiş her düzeydeki telefonlara kadar pek çok akıllı cihaz ile eşleşebilen saatlerdir. Bilgisayar devresinde yer alan bir işlemciyi barındırıyor tablet ve akıllı telefonlarla uyumlu çalışıyor. Bu yüzden akıllı saatlerin özellikleri arasında; Akıllı saatler, telefonu yönetebilme, GPS ile konum izleme, çağrı kabul edebilme ve mesajları okuyabilme gibi özellikler yer alıyor. Aynı zamanda akıllı saatler kullanıcılarına zaman tasarrufu ve kolaylık sağlıyor. Akıllı saat markaları renk, tasarım, boyut ve kalite bakımından kullanıcılarına önemli bir konfor sunuyor ve çağın yeniliklerini yakalama imkanı veriyor.
1.1 Akıllı Saatlerle Neler Yapılabilir ?
Akıllı saatler, suya dayanıklı olmaları ile havuzda ve duş alma sırasında özgür kullanım imkanı sağlıyor. Yaşam konforunu önemli ölçüde artıran akıllı saat çeşitleri ile birlikte kullanıcılara asistan desteği sağlıyor bu sayede sürekli gelen telefonun bildirimlerini telefona bakmadan takip edebilirsiniz.
Akıllı saatler telefona gelen mesajlara ve aramalara yanıt vermeyi sağladığı gibi, görüşmeleri dokunmatik bir şekilde ertelemeyi de özellik halinde sunuyor. Akıllı saat sayesinde toplu taşıma araçlarında gizliliği sağlamak mümkün oluyor. Aynı zamanda telefonu hızlıca yöneterek yabancıların gelen mesajları okumasının da önüne geçebiliyor.
Tarih göstergeleri yer alan ve alarm da kurma özelliği bulunan akıllı saatler, sağlığımızı yakın takip edebilmemiz için, adım sayısı, kalp atış hızı, kalori, uyku takibi, nabız hızı gibi verilere kolaylıkla ulaşmamızı sağlıyor.
2. Akıllı Saatleri Telefona Nasıl Bağlanır?
Akıllı saati telefona bağlamak için bilmesi gerekir ki her akıllı saat farklı bir işletim sistemleriyle çalışıyor. Bu sebepten akıllı saat telefona nasıl bağlanır ? Sorusunun cevabı olarak Android ve İOS cihazlarda farklı yöntemler kullanması gerekiyor bizim yanıtımız olacaktır. Bu nedenle sizlere Android ve ios olmak üzere 2 farklı cihaza yönelik bağlama yöntemlerinden bahsedicez.
2.1 Akıllı Saat Android’le Nasıl Eşleştirilir ?
Önce Android cihazın üst panelinden ‘’ Bluetooth ‘’ etkinleştirilir. Eğer üst tarafta bluetooth yer almıyorsa, ayarlara girip kablosuz ağlar alanından bluetooth’u açabiliriz. Sonra cihazda bluetooth devreye girince akıllı cihaz bağlanmak için ekranda görünecektir. Akıllı saati açtıktan sonra güç düğmesine bir süre basmamız gerekiyor. Uygun bir eşleşme yakalamak için cihaza erişmeye çalışıyor. Cihaz telefonun bluetooth ağında göründüğünde, üstüne dokunup seçelim. Seçim yapıldıktan sonra genellikle cihazlarda bir kodla birlikte bir ekranın geldiği görülmektedir. Kod akıllı telefon üzerinde yer alan kod ile uyuşuyorsa, eşleştir butonuna tıklayıp kolayca erişimi sağlayalım
2.2 Apple Watch’unuzu iPhone ile Eşleştirme
Android telefonlara göre Apple telefonlarda eşleştirme daha basit olmaktadır. Akıllı saati Apple telefona bağlamak için yapmamız gereken şunlardır: İphone cihaza apple watch uygulaması indirelim. İndirme sonrası saatim sonra tüm saatler alanını açalım. Burada otomatik geçiş özelliğinin kapatılması gerekiyor. Apple cihazlarda iPhone cihazınıza bağlı apple watch cihazının görülmesi için yapılması gereken işlemler arasında denetim merkezine özellikle girilmeli ve bağlı durum simgesi yeşil konuma getirilmelidir. Bu işlemin yapılması sonrasında etkin bir apple watch ekranda görünür Yeni cihazlarda iCloud tanımlaması yapılır sonra cihaz eşleştirme sağlanmış olur.